Блог на Asteri Astrology

В този блог можете да откриете информация за науката Астрология, важни и предстоящи астрологични събития, насоки, полезни съвети.

nebula

Юпитер в Козирог

Юпитер в Козирог (в падение) – 02- ри декември 2019 – 19-ти декември 2020

С труд и дисциплина към постигане на устойчив просперитет

Тази вечер Юпитер ингресира в знака Козирог и се присъединява към Венера, Сатурн, Плутон и Южния възел. Веднъж годишно Юпитер сменя своя знак и заедно с това носи съответните промени.
Юпитер в Козирог може да увеличи положителните, но и отрицателните черти на земния Козирог. Все пак тази позиция на Юпитер не е от добрите. Юпитер се свързва с разширение, а Козирог с ограничение. Юпитер мисли мащабно, с размах, с голям обхват, а Козирог конкретно, структурирано, в рамки. Сега, от една страна можем да наблюдаваме по-голяма почтеност, отговорност, практичност, авторитет, сериозност, но от друга – действия, основаващи се на страх, скованост, липса на гъвкавост, ограничения, чувство за безполезност.

В Козирог естественият ентусиазъм на Юпитер е донякъде потушен. Сблъскан с малко повече предпазливост, отколкото естествено би избрал, растежа и разрастването се случва само след като натрупа необходимия опит и развие необходимата дисциплина. Основното сега е да получим информация за това, което трябва да развием. За всеки от нас, това е домът, в който попада транзитния Юпитер, а как ще се развива зависи и от аспектите му с другите планети.

Юпитер е планета, която свързваме с късмета, радостта, разширенията. В Козирог, ние отрезвяваме и ставаме сериозни, растежът се случва след добре обмислени планове и стъпки. Юпитер в Козирог ни учи на самостоятелност по отношение на нашите идеи, цели и проекти.

Подходящо време за създаване на структури, които ще бъдат устойчиви във времето. Те ще се опират на това, което е работило в миналото, за да се създадат такива, които ще работят в бъдеще.

Тази позиция на Юпитер е най-важна и най-силно влияние ще има за родените със Слънце, Луна, Асцендент в Козирог или Юпитеров възврат (Юпитер в Козирог). Добра позиция за другите два земни знака – Телец и Дева. Не особено благоприятна позиция за родените с повече планети в Овен, Рак и Везни.

Всички планети, които се намират в Козирог ни показват ясно какво да изчистим. Да се справим със страховете, които са кристализирали и станали сериозни препятствия по пътя ни. Основният тон се задава от Сатурн в Козирог (на трон). Имаме препятствието и необходимостта да го преодолеем, но честно. Тайната на успеха е дисциплината, трудолюбието и насочените усилия.

Сега е шансът ни наистина да започнем да създаваме нещо осезаемо и материално, което желаем. Юпитер в Козирог също така е показателен за поемането на отговорност. Ако искаме да създадем по-добър свят за себе си и другите, трябва да се активизираме и да предприемем действия.
Борбите за власт могат да бъдат актуална тема и може да видим пренареждане или преструктуриране на властта по някакъв начин.
Ако сте играли честно и сте се трудили усилено, ще бъдете възнаградени от Юпитер в Козирог.

В този период ще бъдем призовани да поемем по-дълбока отговорност за живота си и да помислим как нашите действия влияят не само на нас, но и на другите. През 2008 г. Юпитер беше в Козирог – помислете за важни теми и събития, случили се тогава във вашия живот. Следващият път Юпитер ще транзитира в Козирог от 15 ноември 2031 г. до 30-ти ноември 2032 г.

Едно от най-важните послания на Юпитер в Козирог е, че всичко което си заслужава, отнема време и усилия, не става лесно, но с внимателни, коректни и решителни стъпки можем да стигнем до върха. И там ни очаква изобилие, което сме си заслужили.

Успех и късмет