Блог на Asteri Astrology

В този блог можете да откриете информация за науката Астрология, важни и предстоящи астрологични събития, насоки, полезни съвети.

nebula

Ретрограден Меркурий в Скорпион

Гмуркане в дълбините на мисълта

Дойде ред за обръщането на Меркурий. Тази година ще се движи назад за последно в периода от 31-ви октомври до 20-ти ноември между 27-мия и 11-тия градуси на знака Скорпион.

Меркурий е планетата на мисълта и комуникацията, без значение дали става въпрос за слушане, четене, писане, публикуване, договаряне на цени, сключване на договори, разбиране на нова информация. Освен това той оказва влияние върху пътуванията, транспорта, техниката.

Когато Меркурий е ретрограден всички сфери, които управлява могат да излязат извън контрол и съобщенията да бъдат разбрани погрешно. Следователно трябва да очакваме някакъв хаос в живота си, не трябва да се прави нищо ново и важно, тъй като няма да се случи по желания и правилен за нас начин за в бъдеще.

Всичко, свързано с представяне, изявяване, публичност е желателно да се избягва. Не е добър период и за подписване на договори или сключване на споразумения, организиране на пътувания, осъществяване на такива, купуване на ел.техника.

Що се отнася до романтиката, този период също не е благоприятен. Двойките няма да могат да общуват и могат да направят грешка след грешка при комуникацията помежду си.
За тях е по-добре да не бързат, когато трябва да вземат решения и да бъдат максимално ясни. Много е вероятно много влюбени внезапно да променят мнението си за връзката си.

Периодът обаче е добър за ревизиране, поправяне на грешки, довършване на някога започнати и изоставени дела, премахване на ненужна информация, повторение на изучен материал, явяване на поправителни. Постигнете по-дълбок смисъл на онова, което е направено – ще го видите с други очи, по-цялостно, анализ и преосмисляне „в дълбочина“ на вече направеното, мислено връщане назад, разбиране на всичко, което не е било усвоено.

Скорпионът е дълбок, интензивен, а понякога и тъмен воден знак – пълен с емоции, лоялност и, разбира се, характерен и с неговото жило, изпълнено с “отрова”. Сега ще преоценяваме комуникациите ни и ще се опитваме да открием истините на това, което има истинско значение.

Когато Меркурий е ретрограден в Скорпион, нещата могат да станат много бързо интензивни. Това означава, че ще се потопим дълбоко в емоциите си и чувствата си, ще опитваме да ги обясним и изкажем, но е вероятно да не бъдем разбрани правилно. Имайте го предвид.

Опитайте се през периода да правите нещата, които са благоприятни и така ще избегнете „драмите“.

Успех и късмет