Блог на Asteri Astrology

В този блог можете да откриете информация за науката Астрология, важни и предстоящи астрологични събития, насоки, полезни съвети.

nebula

Ретрограден Меркурий в Козирог/Стрелец 19 декември 2016 – 08 януари 2017

Дойде и последната ретроградна фаза на Меркурий за 2016-та.

Това никак не ми се струва случайно, в края на годината е отличен момент за ревизия, анализ, премислянае, равносметка.
Меркурий ще е ретрограден от 15-тия до 0 градуса на Козирог, като по време на ретроградното движение, на 04 януари ще се върне за малко в знака Стрелец, в който ще остане до 13-ти януари. Меркурий в Стрелец ще се движи в 29-28 градуси на знака.

През този период нищо ново не е удачно да се започва, само да се довършва.

Тъй като Меркурий ще е ретрограден в два знака, е нужно допълнително внимание в областите, управлявани от тях, а именно: Козирог – времето, практически цели, планове, организация, ангажименти, кариера, издигане, повишаване на професионална квалификация, ръководене, изпълняване на задължения, отговорности, делови контакти; Стрелец – пътувания, образование, университети, чужденци, чужбина, късмет, мироглед, правни и съдебни въпроси, изследователски начинания. В изброените дейности не е препоръчително да се започва нищо ново и да се внимава повече.

Меркурий като планета на интелекта, комуникацията и информацията, отговаря за това кое как възприемаме и предаваме. Затова през този период често можем да сме неразбрани или пък ние да не разбираме правилно останалите.

Купуването на ел.техника и подписването на договори са абсолютно непрепоръчителни, дори и за хората родени с ретрограден Меркурий – не са имунизирани срещу скрити дефекти.

Периодът е добър за аналитичните и творчески натури – засилва се въображението, фантазията, задълбочаваме се, изследваме дълбините. Идеален момент да изследваме себе си, подсъзнанието си. Това особено важи за хората, родени с ретрограден Меркурий.

Накратко: довършете си делата, изчистете стари задължения, обещания, медитирайте, поправете, ревизирайте, творете!