Блог на Asteri Astrology

В този блог можете да откриете информация за науката Астрология, важни и предстоящи астрологични събития, насоки, полезни съвети.

retro-planets

Ретроградни планети през 2018 – какво е добре да правим и какво не се препоръчва през периодите на ретроградие

Ретроградно движение на планетите се наблюдава, когато от Земята изглежда сякаш те се движат назад. Връщат се назад в градусите, които вече са изминали. Това разбира се не е действителното движение на планетите, а само привидно, поради елипсовидното им движение. Движейки се напред планетите забавят скоростта си, спират и започват движение назад, след това отново спират и после поемат отново напред. Когато планетата е ретроградна, това силно оказва въздействие върху дейностите, които тя управлява и има смисъл нашите действия да се съобразят с това какво може и какво не може да се прави на ретроградно движение на планетите.

Различните планети имат различни периоди на ретроградност и на различен етап от време. Но по време на ретроградност е добре да избягваме действия, свързани с характеристиките на съответните планети. Можем да се разделим със стари неща или да се върнем към изоставени такива. Периодът е подходящ за вглеждане в себе си, анализ, равносметка, творчество.

Астрологичният смисъл на ретроградността на планетите се състои в това, че влиянието на планетата е насочено чрез индивида не към външния свят, както е при директното движение, а по-скоро към вътрешния мир на личността.
По принцип ретроградно движение имат всички планети без Слънцето и Луната, които са Светила. През 2018-та всички останали осем планети ще имат ретроградно движение, което показва че годината ще е доста насочена към обръщане и свързавне със себе си, истинската ни същност, към анализ, равносметка, като това е възможност да станем по-осъзнати, а от там и по-щастливи. Защото щастието е вътрешно състояние, зависещо от това какво чувстваме и колко сме съврзани със своите дълбоки и съкровени желания, емоции, неприкосновени и независещи от външния свят.

Ретроградните планети ни помагат да вникнем в проблемите на личността и посочват областите, в които и е по-трудно да постигне хармония. Навлизайки и изследвайки дълбоко собствената ни индивидуалност и Аз-ът, ние можем да разберем по-добре себе си, да се развием и еволюираме.
Родените с ретроградни планети през тези периоди ще се чувстват по-добре от тези с директни, ще имат повече възможности за дълбок себеанализ, осъществяване на „невъзможни“ за другите неща, по-голямо въображение, творчество и достъп до „скрити“ истини.

Ретрограден Меркурий – По време на ретроградие е добре да се преразгледат вече започнатите дела. Не подписвайте важни документи през този период. Не правете важни преговори, защото ретрограден Меркурий създава проблем в комуникацията. Едва след ретроградната фаза е препоръчително да се предприемат новости. Не закупувайте ел.техника и уреди, защото могат да се окажат със скрит дефект.

23 март – 15 април 2018 в Овен
26 юли – 19 август 2018 в Лъв
17 ноември – 07 декември 2018 в Стрелец

Ретроградна Венера – При ретроградна Венера на преден план излизат изясняване на стари любовни отношения. Не е желателно да се започне нова любовна връзка и сключване на брак. Трябва да се избягва да се инвестира, да се закупуват скъпи продукти, движима и недвижима собственост. Може да се започват артистични проекти, които да се реализират до край през този период, но те не бива да се представят пред публика преди преминаването на Венера в директната й фаза.

06 октомври – 16 ноември 2018 в Скорпион и Везни

Ретрограден Марс – Когато Марс е ретрограден всички действия стават трудни. Всичко свързано с ремонт у дома и извън него е обречено на провал. Активността е намалена и може да възникнат конфилктни ситуации, които обаче са краткотрайни. Не е добре да се започват нови начинания, да се правят хирургически интервенции, освен животоспасяващи.

27 юни – 28 август 2018 във Водолей и Козирог

Ретрограден Юпитер – Когато Юпитер е ретрограден ние подлагаме на проверка нашия житейски път и вярата която носим в сърцето си. Акцентът тук е към вътрешното израстване. Период на свързване с духовните ни ценности, от което разбираме какво ни е необходимо, за да бъдем успешни. Преоценка и размишления за морала, собствените истини и възгледи.

09 март – 11 юли 2018 в Скорпион

Ретрограден Сатурн – Когато Сатурн е ретрограден, вниманието се насочва към целите и проектите за дълъг период от време. Може да се получи блокаж откъм отговорности, падане на рейтинга, на авторитета. Ретрограден Сатурн подтиква към възобновяване на стари ангажименти. Поправяне на грешки, пропуски в работа, проекти. Чудесен период е за направата на медицинска проверка на костната система, ако имате здравословни проблеми в тази област.

18 април – 06 септември 2018 в Козирог

Ретрограден Уран – Когато Уран е ретрограден, вътрешното освобождение, груповите връзки и реализацията на мечтите идва на дневен ред. Често си задаваме въпроси относно съдбата и съществуването. Силно се засилва тенденцията към откриване на нещо ново и изключително. Този период засилва тенденциите към изобретателност. Потребността от свобода, индивидуалност и търсенията на душата са още по-силни и акцентирани. Като задължително първо трябва да се постигне вътрешна свобода, и чак след това във външния свят. Всякакви окови, ограничения ще бъдат много бурно и остро посрещнати.

08 август 2018 – 06 януари 2019 в Телец и Овен

Ретрограден Нептун – Когато Нептун е ретрограден на преден план излизат духовното и вътрешния мир. Ще преосмислим начина си на живот, чрез повече моменти на самоанализ и самота. Това е идеален период за започване на духовна програма като йога например. През този период е желателно да сме в близост с природата.

19 юни – 25 ноември 2018 в Риби

Ретрограден Плутон – Когато Плутон е ретрограден трансформацията в живота ни е в своя пиков момент без значение дали сме готови за нея или не. Възможни са раздели и загуби, но такива които са необходими за нашето израстване. Ретроградното движение на Плутон предизвиква процеси на трансформация в личността на едно изключително лично, вътрешно ниво. Способни сме буквално да се преобразим като начин на вътрешна организация и структура без почти никаква външна проява.

22 април – 01 октомври 2018 в Козирог