Блог на Asteri Astrology

В този блог можете да откриете информация за науката Астрология, важни и предстоящи астрологични събития, насоки, полезни съвети.

retro-planets

Ретроградни планети през 2017 – какво е добре да правим и какво не се препоръчва през периодите на ретроградие

Ретроградно движение на планетата се наблюдава, когато от Земята изглежда сякаш те се движат назад. Връщат се назад в градусите, които вече са изминали. Това разбира се не е действителното движение на планетите, а само привидно, поради елипсовидното им движение. Движейки се напред планетите забавят скоростта си, спират и започват движение назад, след това отново спират и после поемат отново напред. Различните планети имат различни периоди на ретроградност и на различен етап от време. Но по време на ретроградност е добре да избягваме действия, свързани с характеристиките на съответните планети. Можем да се разделим със стари неща или да се върнем към изоставени такива.

Ретрограден Меркурий – По време на ретроградие е добре да се преразгледат вече започнатите дела. Не подписвайте важни документи през този период. Не правете важни преговори, защото ретрограден Меркурий създава проблем в комуникацията. Едва след ретроградната фаза е препоръчително да се предприемат новости. Не закупувайте ел.техника и уреди, защото могат да се окажат със скрит дефект.

10 април до 03 май 2017 – в Телец/Овен
13 август до 05 септември 2017 – в Дева/Лъв
03 декември до 23 декември 2017 – в Козирог/Стрелец

Ретроградна Венера – При ретроградна Венера на преден план излизат изясняване на стари любовни отношения. Не е желателно да се започне нова любовна връзка. Трябва да се избягва да се инвестира, да се закупуват скъпи продукти, движима и недвижима собственост. Може да се започват артистични проекти, които да се реализират до край през този период, но те не бива да се представят пред публика преди преминаването на Венера в директната й фаза.

04 март до 16 април 2017 – в Овен/Риби

Ретрограден Юпитер – Когато Юпитер е ретрограден ние подлагаме на проверка нашия житейски път и вярата, която носим в сърцето си. Акцентът тук е към вътрешното израстване. Период на свързване с духовните ни ценности, от което разбираме какво ни е необходимо, за да бъдем успешни. Преоценка и размишления за морала, собствените истини и възгледи.

06 февруари до 10 юни 2017 – във Везни

Ретрограден Сатурн – Когато Сатурн е ретрограден, вниманието се насочва към целите и проектите за дълъг период от време. Може да се получи блокаж откъм отговорности, падане на рейтинга, на авторитета. Ретрограден Сатурн подтиква към възобновяване на стари ангажименти. Поправяне на грешки, пропуски в работа, проекти. Чудесен период е за направата на медицинска проверка на костната система, ако имаме здравословни проблеми в тази област.

06 април до 26 август 2017 – в Стрелец

Ретрограден Уран – Когато Уран е ретрограден, вътрешното освобождение, груповите връзки и реализацията на мечтите идва на дневен ред. Често си задаваме въпроси относно съдбата и съществуването. Силно се засилва тенденцията към откриване на нещо ново и изключително. Този период засилва тенденциите към изобретателност. Потребността от свобода, индивидуалност и търсенията на душата са още по-силни и акцентирани. Като задължително първо трябва да се постигне вътрешна свобода, и чак след това във външния свят. Всякакви окови, ограничения ще бъдат много бурно посрещнати.

03 август 2017 до 03 януари 2018 – в Овен

Ретрограден Нептун – Когато Нептун е ретрограден на преден план излизат духовното и вътрешния мир. Ще преосмислим начина си на живот, чрез повече моменти на самоанализ и самота. Това е идеален период за започване на духовна програма като йога например. Това е период, в който е желателно да сме в близост с природата.

16 юни до 23 ноември 2017 – в Риби

Ретрограден Плутон – Когато Плутон е ретрограден трансформацията в живота ни е в своя пиков момент без значение дали сме готови за нея или не. Възможни са раздели и загуби, но такива които са необходими за нашето израстване. Ретроградното движение на Плутон предизвиква процеси на трансформация в личността на едно изключително лично, вътрешно ниво. Способни сме буквално да се преобразим като начин на вътрешна организация и структура без почти никаква външна проява.

21 април до 29 септември 2017 – в Козирог