Блог на Asteri Astrology

В този блог можете да откриете информация за науката Астрология, важни и предстоящи астрологични събития, насоки, полезни съвети.

nebula

Пълнолуние в Рак

Да се почувстваме у дома
Последното Пълнолуние за 2023 г. ще се случи на 27 декември, 02:33 ч. в 04’58 градуса на знака Рак. Първото Пълнолуние за годината също беше в Рак (07 януари) и така 2023 завършва, с подобни послания както и започна. Тоест годината изисква от нас за втори път да направим ревизия по темите на Рака – дом, семейство, роднини, близки, личен живот и въпросите на Козирога – цели, приоритети, кариера, социален статус.
Най-силно Пълнолунието ще бъде усетено от хората с лични планети и Асцендент в първата декада на Овен, Рак, Везни и Козирог.
Пълнолунието представлява завършек и затова сега можем да помислим какво успяхме и какво не успяхме да направим през изминалата година.
Луната в Рак е на трон, силна, интуитивна в унисон с чувствата си, винаги знаеща какво прави. В опозиция със Слънцето в Козирог, ние се научаваме да балансираме тази интуиция с обосновани действия, с прагматичен реализъм. Ние съгласуваме целите си с нашето вътрешно познание, научаваме се да се откажем от целите, които не са съобразени с пътя на нашата душа.
Пълнолунието е в синхрон с Юпитер, което носи растеж и напомняне, че каквото се случва е за наше добро, стига и сами да си помогнем мъничко и да не се отклоняваме от пътя ни.
Хубав аспект има и със Сатурн – награда за добре свършената работа и поети отговорности, с дълготраен резултат.
Сега можем да помислим над следните въпроси:
– От къде идваме
– Кои сме
– Грижим ли се за себе си, а и за другите
– Правим ли каквото искаме или се съобразяваме с другите прекалено много
– Отделяме ли внимание/време и на личния ни живот или повече на кариерата, има ли баланс между двете
– Открити ли сме за своите чувства
– Спокойни и уютно ли ни е в дома ни
– Слушаме ли интуицията, която е гласа на душата ни
Тъй като и Меркруий е ретрограден сега, а и Ракът е знакът на корените, миналото, семейството, може да мислим повече за миналото, да се връщаме назад, да се видим/чуем със стари познати, приятели, роднини. Стари, незавършени ситуации и отношения могат да изплуват, които да изискват нашето внимание.
Когато е пълнолуние емоциите са в своя максимум, подсъзнанието също се възбужда, повишава се сексуалността, повече се оставяме на въображението и фантазиите. Но също така и страховете ни излизат наяве.
Сега е възможна повишена емоционалност, впечатлителност, дълбоки преживявания, но освен това обидчивост, ранимост в общуването.
Моментът е прекрасен за всички домашни дела и да се грижите за близките си. А и са празници – не знам дали е случайно или не, че около семейните празници Луната е в Рак – символ и управител на дома и семейството, чувствата, близките и хората, които обичаме.
Показвайте обичта си, обичайте се, не се стеснявайте, а и сами ще усетите че не можете да се въздържате.
Това Пълнолуние ни приканва да се погрижим за най-дълбоките си нужди.
Успех и късмет 🙂