Блог на Asteri Astrology

В този блог можете да откриете информация за науката Астрология, важни и предстоящи астрологични събития, насоки, полезни съвети.

nebula

Сатурн във Водолей

Сатурн във Водолей – от 17 декември 2020 до 07 март 2023

Сатурн приключи своето 2,5 годишно движение в земния, кардинален знак Козирог. Навлезе във въздушния, неподвижен знак Водолей. Съвсем скоро, на 19ти декември и Юпитер ще му прави компания. А на 21ви декември, който е един много специален ден тази година, ще направят точен съвпад в 0 градуса на Водолей (първият им съвпад във Водолей от 15ти век насам).

Първо, честито на всички с лични планети в знаците Овен, Рак, Везни и Козирог! Можете вече малко да си отдъхнете от ограниченията и предизвикателствата последните 2 години. Но все пак имайте предвид, че Плутон ще е в Козирог до 11ти юни 2023та, така че не всички трансформации и уроци са приключени, но ще е 1-2 идеи по-леко.

Сега на преден план, очакващи промени и предизвикателства ще има за знаците от неподвижният кръст – Телец, Лъв, Скорпион и Водолей. Да се готвят за битки, упоритост, постоянство, търпение.

Сатурн преминава за около 28-30 години през всичките дванадесет знака и около 2.5 г. се движи в един знак. Неговите транзити са едни от най-важните, тъй като показват онази част от нашия живот, която бива изследвана и подложена на проверка в съответното време. Неслучайно в Астрологията е наричан планетата на Кармата, Господарят на времето, Учителят.

Сатурн е планетата, която отговаря за миналото, страха, опита, ограниченията, смирението, търпението, дисциплината, отговорностите, кариерата, времето, материята, реалността, кармата, уроците, закона, социалните норми, структурите, правилата.

Сатурн е осъзнаване и усъвършенстване. Той е закон, правила, традиции, разпоредби. Сатурн е възпитател. Водолеят се свързва със свободата, независимостта, технологиите, принадлежност към група, организация. Сатурн е втори управител на Водолей и се чувства добре в знака.

Какво да очакваме от Сатурн във Водолей:
– Ограничаване на удоволствията и повече уединение;
– Ограничения и промени на пътуванията, особено със самолет;
– Тласък и напредък в научната работа;
– Може да измислим някои много интересни и уникални начини за решаване на проблеми, както наши, така и чужди;
– Ще сме принудени да отидем в непознати територии, за да сменим парадигмата;
– Смяна от овчия манталитет към собствено мислене и грижа за другите не защото очакваме нещо в замяна, а от истинското желание да допринесем и да променим нещо;
– Промяна от фалшива към истинска демокрация – Демокрацията означава права, но и задължения. Истинската демокрация се случва, когато хората допринасят по най-добрия начин за по-добро общество;
– Промяна от фалшиво чувство за свобода (бунт без поемане на отговорност) до истинска свобода, която идва от способността да управляваш себе си и да поемаш отговорност;
– Промяна на мисленето от интелектуален снобизъм до опит, основан на критично мислене без пристрастия;
– Промяна от пристрастяване към технологията до създаване на стойност чрез технология – Сатурн във Водолей ще ни разкрие ограниченията на технологиите и ще ни накара да ги използваме за това, за което са предназначени: да разпространяват знания и събират съмишленици;
– Промяна на човешките ресурси (хората, разглеждани като производствени единици) до човешкия капитал. С подходяща мотивация човешкият ум може да постигне невероятни неща.

Има причина Водолеят да следва Козирога. Не можем да получим обещанието на Водолей за свобода, освен ако първо не се научим как да се справяме с правила, процеси и йерархии (Козирог). Но с напускането на Сатурн от Козирог, няма какво повече да научим за правилата и структурите отгоре надолу. Сатурн във Водолей ще ни донесе различен тип ред.

Сатурн е Сатурн. Става въпрос за структура, дисциплина и ред. Но докато редът на Козирог е отгоре надолу (от лидера), то с Водолей напредъкът идва отдолу нагоре (от индивида).

Със Сатурн във Водолей авторитетът сте ВИЕ. Няма нужда да го търсите отвън. Трябва да идва отвътре. Сатурн иска да пораснем и да еволюираме като индивиди и общност!

Докато Сатурн е във Водолей, ще бъде доста трудно да обвиняваме правителството/властимащите (Козирог) за това, което се обърка. Това е така, защото Водолей НЕ Е правителството. Водолеят е „Ние, хората“.

Водолей е тази свобода, която можем да намерим само когато поемем отговорност за живота си и станем напълно автономни.
Няма правилен или грешен начин за преследване на свободата. Докато поемаме отговорност за живота си, докато изборите ни идват от място на истинска автономия, вероятно ще направим „правилното нещо“ за себе си и за обществото като цяло.

Как можем като индивиди да допринесем за обществото и да направим света по-добро място? Сатурн във Водолей е нашата възможност да изградим устойчиви основи, базирани на ценностите на Водолея като свобода, лична автономия, проницателност, яснота, споделяне на знания и сътрудничество.
Най-важното е, че Сатурн във Водолей е за признаване стойността на човечеството.

Сатурн във Водолей ще ни покаже как ние като индивиди, всеки един от нас допринасяме за един по-добър свят – като помагаме на себе си, на своите близки и всички живи същества.