Блог на Asteri Astrology

В този блог можете да откриете информация за науката Астрология, важни и предстоящи астрологични събития, насоки, полезни съвети.

retro-planets

Ретроградни планети през 2021 – какво е добре да правим и какво не се препоръчва през периодите на ретроградие

Ретроградно движение на планетите се наблюдава, когато от Земята изглежда сякаш те се движат назад. Връщат се назад в градусите, които вече са изминали. Това разбира се не е действителното движение на планетите, а само привидно, поради елипсовидното им движение. Движейки се напред планетите забавят скоростта си, спират и започват движение назад, след това отново спират и после поемат отново напред. Когато планетата е ретроградна, това силно оказва въздействие върху дейностите, които тя управлява и има смисъл нашите действия да се съобразят с това какво може и какво не може да се прави на ретроградно движение на планетите.

Различните планети имат различни периоди на ретроградност и на различен етап от време. Но по време на ретроградност е добре да избягваме действия, свързани с характеристиките на съответните планети. Можем да се разделим със стари неща или да се върнем към изоставени такива. Периодът е подходящ за вглеждане в себе си, анализ, равносметка, творчество.

Астрологичният смисъл на ретроградността на планетите се състои в това, че влиянието на планетата е насочено чрез индивида не към външния свят, както е при директното движение, а по-скоро към вътрешния мир на личността.

Ретроградно движение имат всички планети без Слънцето и Луната, които са Светила. Ретроградните планети ни помагат да вникнем в проблемите на личността и посочват областите, в които и е по-трудно да постигне хармония. Навлизайки и изследвайки дълбоко собствената ни индивидуалност и Аз-ът, ние можем да разберем по-добре себе си, да се развием и еволюираме.

Щастието е вътрешно състояние, зависещо от това какво чувстваме и колко сме свързани със своите дълбоки и съкровени желания, емоции, неприкосновени и независещи от външния свят.

През 2021 г. всички планети ще бъдат ретроградни в определени периоди, с изключение на Марс.

Ретрограден Меркурий – По време на ретроградие е добре да се преразгледат вече започнатите дела. Не подписвайте важни документи през този период. Не правете важни преговори, защото ретрограден Меркурий създава проблем в комуникацията. Едва след ретроградната фаза е препоръчително да се предприемат новости. Не закупувайте ел.техника и уреди, защото могат да се окажат със скрит дефект.

31 януари – 21 февруари 2021 във Водолей
30 май – 23 юни 2021 в Близнаци
27 септември – 19 октомври 2021 във Везни

Ретроградна Венера – При ретроградна Венера на преден план излизат изясняване на стари любовни отношения. Не е желателно да се започне нова любовна връзка и сключване на брак. Трябва да се избягва да се инвестира, да се закупуват скъпи продукти, движима и недвижима собственост. Може да се започват артистични проекти, които да се реализират до край през този период, но те не бива да се представят пред публика преди преминаването на Венера в директната й фаза.

19 декември 2021 – 29 януари 2022 в Козирог

Ретрограден Юпитер – Когато Юпитер е ретрограден ние подлагаме на проверка нашия житейски път и вярата която носим в сърцето си. Акцентът тук е към вътрешното израстване. Период на свързване с духовните ни ценности, от което разбираме какво ни е необходимо, за да бъдем успешни. Преоценка и размишления за морала, собствените истини и възгледи.

21 юни – 18 октомври 2021 в Риби/Водолей

Ретрограден Сатурн – Когато Сатурн е ретрограден, вниманието се насочва към целите и проектите за дълъг период от време. Може да се получи блокаж откъм отговорности, падане на рейтинга, на авторитета. Ретрограден Сатурн подтиква към възобновяване на стари ангажименти. Поправяне на грешки, пропуски в работа, проекти. Чудесен период е за направата на медицинска проверка на костната система, ако имате здравословни проблеми в тази област.

23 май – 11 октомври 2021 във Водолей

Ретрограден Уран – Когато Уран е ретрограден, вътрешното освобождение, груповите връзки и реализацията на мечтите идва на дневен ред. Често си задаваме въпроси относно съдбата и съществуването. Силно се засилва тенденцията към откриване на нещо ново и изключително. Този период засилва тенденциите към изобретателност. Потребността от свобода, индивидуалност и търсенията на душата са още по-силни и акцентирани. Като задължително първо трябва да се постигне вътрешна свобода, и чак след това във външния свят. Всякакви окови, ограничения ще бъдат много бурно и остро посрещнати.

20 август 2021 – 19 януари 2022 в Телец

Ретрограден Нептун – Когато Нептун е ретрограден на преден план излизат духовното и вътрешния мир. Ще преосмислим начина си на живот, чрез повече моменти на самоанализ и самота. Това е идеален период за започване на духовна програма като йога например. През този период е желателно да сме в близост с природата.

26 юни – 02 декември 2021 в Риби

Ретрограден Плутон – Когато Плутон е ретрограден трансформацията в живота ни е в своя пиков момент без значение дали сме готови за нея или не. Възможни са раздели и загуби, но такива които са необходими за нашето израстване. Ретроградното движение на Плутон предизвиква процеси на трансформация в личността на едно изключително лично, вътрешно ниво. Способни сме буквално да се преобразим като начин на вътрешна организация и структура без почти никаква външна проява.

28 април – 07 октомври 2021 в Козирог