Блог на Asteri Astrology

В този блог можете да откриете информация за науката Астрология, важни и предстоящи астрологични събития, насоки, полезни съвети.

retro-planets

Ретроградни планети през 2024 – какво е добре да правим и какво не се препоръчва през периодите на ретроградие

Ретроградно движение на планетите през 2024 година
Ретроградно движение на планетите се наблюдава, когато от Земята изглежда сякаш те се движат назад. Връщат се назад в градусите, които вече са изминали. Това разбира се не е действителното движение на планетите, а само привидно, поради елипсовидното им движение. Движейки се напред планетите забавят скоростта си, спират и започват движение назад, след това отново спират и после поемат отново напред. Когато планетата е ретроградна, това силно оказва въздействие върху дейностите, които тя управлява и има смисъл нашите действия да се съобразят с това какво може и какво не може да се прави на ретроградно движение на планетите.

Различните планети имат различни периоди на ретроградност и на различен етап от време. Но по време на ретроградност е добре да избягваме действия, свързани с характеристиките на съответните планети. Можем да се разделим със стари неща или да се върнем към изоставени такива. Периодът е подходящ за вглеждане в себе си, анализ, равносметка, творчество.

Астрологичният смисъл на ретроградността на планетите се състои в това, че влиянието на планетата е насочено чрез индивида не към външния свят, както е при директното движение, а по-скоро към вътрешния мир на личността.

Ретроградно движение имат всички планети без Слънцето и Луната, които са Светила. Ретроградните планети ни помагат да вникнем в проблемите на личността и посочват областите, в които и е по-трудно да постигне хармония. Навлизайки и изследвайки дълбоко собствената ни индивидуалност и Аз-ът, ние можем да разберем по-добре себе си, да се развием и еволюираме.

Щастието е вътрешно състояние, зависещо от това какво чувстваме и колко сме свързани със своите дълбоки и съкровени желания, емоции, неприкосновени и независещи от външния свят.

В крайна сметка, ретроградното движение на дадена планета не е непременно нещо лошо – всъщност това е шанс да разпознаете, разберете и коригирате минали грешки.
През 2024 г. всички планети без Венера ще бъдат ретроградни в определени периоди.

Ретрограден Меркурий – По време на ретроградие е добре да се преразгледат вече започнатите дела. Не подписвайте важни документи през този период. Не правете важни преговори, защото ретрограден Меркурий създава проблем в комуникацията. Едва след ретроградната фаза е препоръчително да се предприемат новости. Не закупувайте ел.техника и уреди, защото могат да се окажат със скрит дефект.

13 декември 2023 – 03 януари 2024 в Козирог/Стрелец
02 април – 27 април 2024 в Овен
05 август – 29 август 2024 в Дева
26 ноември – 16 декември 2024 в Стрелец

Ретрограден Марс – Когато Марс е ретрограден всички действия стават трудни. Всичко свързано с ремонт у дома и извън него е обречено на провал. Активността е намалена и може да възникнат конфликтни ситуации, които обаче са краткотрайни. Не е добре да се започват нови начинания, да се правят хирургически интервенции, освен животоспасяващи.

07 декември 2024 – 28 февруари 2025 в Лъв/Рак

Ретрограден Юпитер – Когато Юпитер е ретрограден ние подлагаме на проверка нашия житейски път и вярата която носим в сърцето си. Акцентът тук е към вътрешното израстване. Период на свързване с духовните ни ценности, от което разбираме какво ни е необходимо, за да бъдем успешни. Преоценка и размишления за морала, собствените истини и възгледи.

09 октомври 2024 – 08 февруари 2025 в Близнаци

Ретрограден Сатурн – Когато Сатурн е ретрограден, вниманието се насочва към целите и проектите за дълъг период от време. Може да се получи блокаж откъм отговорности, падане на рейтинга, на авторитета. Ретрограден Сатурн подтиква към възобновяване на стари ангажименти. Поправяне на грешки, пропуски в работа, проекти. Чудесен период е за направата на медицинска проверка на костната система, ако имате здравословни проблеми в тази област.

29 юни – 19 ноември 2024 в Риби

Ретрограден Уран – Когато Уран е ретрограден, вътрешното освобождение, груповите връзки и реализацията на мечтите идва на дневен ред. Често си задаваме въпроси относно съдбата и съществуването. Силно се засилва тенденцията към откриване на нещо ново и изключително. Този период засилва тенденциите към изобретателност. Потребността от свобода, индивидуалност и търсенията на душата са още по-силни и акцентирани. Като задължително първо трябва да се постигне вътрешна свобода, и чак след това във външния свят. Всякакви окови, ограничения ще бъдат много бурно и остро посрещнати.

29 август 2023 – 31 януари 2024 в Телец
01 септември 2024 – 03 февруари 2025 в Телец

Ретрограден Нептун – Когато Нептун е ретрограден на преден план излизат духовното и вътрешния мир. Ще преосмислим начина си на живот, чрез повече моменти на самоанализ и самота. Това е идеален период за започване на духовна програма като йога например. През този период е желателно да сме в близост с природата.

02 юли – 11 декември 2024 в Риби

Ретрограден Плутон – Когато Плутон е ретрограден трансформацията в живота ни е в своя пиков момент без значение дали сме готови за нея или не. Възможни са раздели и загуби, но такива които са необходими за нашето израстване. Ретроградното движение на Плутон предизвиква процеси на трансформация в личността на едно изключително лично, вътрешно ниво. Способни сме буквално да се преобразим като начин на вътрешна организация и структура без почти никаква външна проява.

02 май – 15 октомври 2024 във Водолей/Козирог

Ретрограден Хирон – Когато Хирон е ретрограден Вселената се опитва да ни насочи към разбирането на емоционалната болка, която носим, да я приемем и след това да работим за освобождаване и пускане на старите негативни записи, гласове, навици или други начини, по които поддържаме болката жива. Хирон ни помага да се справим с неразрешената травма, така че е добре да използваме периода, за да излекуваме минала болка и да намерим вътрешен мир.

28 юли – 31 декември 2024 в Овен