Блог на Asteri Astrology

В този блог можете да откриете информация за науката Астрология, важни и предстоящи астрологични събития, насоки, полезни съвети.

space

Сатурн в Риби – от 07 март 2023 до 14 февруари 2026

Практическа духовност

Сатурн преминава за около 28-30 години през всичките дванадесет знака и около 2.5 г. се движи в един знак. Неговите транзити са едни от най-важните, тъй като показват онази част от нашия живот, която бива изследвана и подложена на проверка в съответното време. Неслучайно в Астрологията е наричан планетата на Кармата, Господарят на времето, Учителят, Мъдрецът.

Сатурн е планетата, която отговаря за миналото, страха, опита, ограниченията, смирението, търпението, дисциплината, отговорностите, кариерата, времето, материята, реалността, кармата, уроците, закона, социалните норми, структурите, правилата.

Сатурн е осъзнаване и усъвършенстване. Той е закон, правила, традиции, разпоредби. Сатурн е възпитател. През последните 5 години Сатурн беше „у дома си“ в Козирог и Водолей (управител на двата знака, след откритието на Уране вече втори управител на Водолей), работейки усилено за изграждането на нови структури (Козирог) и ново общество (Водолей). Сатурн в Риби има напълно различни вибрации и цели. В Риби не е за да гради или да проявява. Животът е пътуване, а не дестинация. Рибите не се интересуват толкова от светските постижения, а от по-дълбокото чувство за смисъл.
Риби е воден знак, който се свързва с интуицията, духовността и творческото изразяване.
Дали съградихме нещо през последните години и готови ли сме за Сатурн в Риби?! В периода на Сатурн в Риби ни очаква сблъсък между невидимото и реалността, между интуицията и практическото, между материалното и духовното. Риби е мястото, където се свързваме с божественото.

Най-големи предизвикателства ще има за знаците от подвижния кръст – Близнаци, Дева, Стрелец. По-малко напрегнато ще е за Лъв, Везни. Най-благоприятно време ще е за водните знаци – Рак, Скорпион, Риби. След тях се нареждат земните – Телци и Козирози и огнения Овен. За Водолеите ще стане по-напрегнато когато Плутон влезе в техния знак, което ще се случи на 23 март (допълнително ще напиша за транзита на Плутон във Водолей).

Важно е да разберем, че Сатурн не наказва, а ни изолира от околния свят, за да чуем автентичния си вътрешен глас и да разберем от какво наистина се нуждаем. Сега в Риби това ще е още по-засилено.
Без значение колко неприятен изглежда един Сатурнов транзит, той представлява онова, което вие наистина искате в живота и ви помага да го получите. Повечето хора нямат представа какво всъщност искат. Ако напълно разбирате своите нужди и желания, ще откриете, че Сатурн просто предизвиква тяхното проявление. “Загубите”, които Сатурн причинява, са на неща, които не желаете и от които не се нуждаете вече във вашия живот. Без значение колко много мислите, че ги искате, оставете ги да си отидат. Особено това важи за отношенията, които Сатурн би прекратил.

Когато Сатурн е в Риби, не крайната цел е важна. Това е да се оставим на неизвестното, което ще ни отведе до места, където никога не сме били. И там можем да открием нови дълбочини и да преобразим себе си, представите си и света около нас.
В световен план ще се развие повече алтернативната медицина, регресивна терапия и връщане на умения от предишни животи. Ще има промени в закони и регламенти, свързани с опазване на природата и животните (нещо, което много ме радва и дано е в положителна насока). Може да бъдат открити и да дадат изцяло нова посока на управление на природните ресурси , които да са в полза на цялото човечество.
Времето е отлично за духовно израстване, занимания с йога и медитация, за духовни практики. Сатурн в Риби ще насърчи артистичното изразяване. Риби е художникът на зодиака, а Сатурн ще ни подкани да материализираме творческия си стремеж.
Ще имаме повече склонност да се оттегляме навътре в себе си през този период, за да можем да се настроим по-лесно към случващото се. Много е важно да използвате това време, за да разберете какво сте постигнали и какво не сте успели да постигнете. Не съдете и не оценявайте, просто наблюдавайте и приемайте. Разберете, че това е време да прочистите остатъците от миналото и да се подготвите за ново начало.
Сатурн в Риби ще ни научи на някои важни неща – да сме по-духовни, по-смирени, да сме всеопрощаващи, състрадателни и разбиращи. Да не съдим и да приемаме чуждите слабости. Да живеем с истинско разбиране на случващото се.
Сатурн в Риби ще обедини сили с Нептун, помагайки ни да превърнем нептуновите мечти в реалност.

Време, в което може да се борим да съвместим нашите практически и духовни нужди. Но помнете, че сега крайната цел не е важна, а пътуването.

Всички трябва да свалим розовите си очила и да си сверим часовниците. Това е нещо добро, тъй като изправянето пред реалността може да бъде наистина отварящо очите изживяване.

* От 25 май до 01 септември 2025 Сатурн ще бъде в Овен, след това ще се върне в Риби до 14 февруари 2026, когато ще напусне окончателно Риби и ще премине в Овен.

Успех и късмет 🙂