Блог на Asteri Astrology

В този блог можете да откриете информация за науката Астрология, важни и предстоящи астрологични събития, насоки, полезни съвети.

space

Юпитер във Водолей

Юпитер във Водолей – 19 декември 2020 – 14 май 2021, 28 юли – 29 декември 2021

Юпитер обикаля целият зодиак за около 12 години, като по около 1 година транзитира в знак. Наричан в Астрологията „голямото щастие” премина днес от практичния, кардинален знак Козирог, във въздушния неподвижен знак Водолей. Преход от трудолюбивата и потискаща енергия на Козирога (недобра позиция за Юпитер) към индивидуалистичната, търсеща свобода енергия на Водолея.

Юпитер е социална планета, която символизира идеалите, вярата, религията, философията, духовното, стремежите, ентусиазма, оптимизма, успехите, големите проекти, далечните пътувания, експанзията, справедливостта, закона.

Юпитер е отговорен за начина по който учим и се развиваме духовно. Свързан е с творческата енергия, себереализацията, способността да се придобият знания и мъдрост, просперитет. Управлява пътуването в чужбина, щедростта, философията, религията, висшето образование, публикуването, преподаването. Юпитер носи шанс, изобилие, оптимизъм и вяра.

Най-предизвикателен ще е транзитът за тези с лични планети в знаците Телец, Лъв и Скорпион, на които ще са необходими повече усилия и мотивация, за да оставят старите/неработещи вече методи и привички и да се опитат да открият нови хоризонти.

Какво ни носи Юпитер във Водолей:

– Отваряне и разширяване на ума;
– Търсене на свобода и истинска стойност на индивидуалността;
– Социален активизъм, сътрудничество и обединяване на групи по интереси;
– Просветление на много нива, увеличаване на знанията, разбирането, особено в технологии, интернет, медицина, човешки проблеми;
– Промяна на лични убеждения и ценности, нов начин, по който ще гледаме на нашите отношения;
– Личната привързаност ще намалява за сметка на групови и обществени обединения;

Ако Юпитер в Козирог има ясна цел и нещо конкретно за постигане, Юпитер във Водолей може да не знае какво е това, което се опитва да постигне. С Юпитер във Водолей искате да се осмелите да полетите, да кажете „да“ на неустоимата сила на свободата. Може да не знаете как да стигнете там или какво ще намерите от другата страна, но въпреки това ще сте привлечени от тази енергия.

Най-важното за тази позиция, е, че Юпитер във Водолей отваря ума ви за нови възможности и ви насърчава да бъдете пионер и новатор. Когато видите нещо, което трябва да се направи по различен начин, не чакайте някой друг да направи нещо по въпроса. Действайте! Можете да направите положителни промени на глобално ниво и да започнете да правите света по-добро място за живеене под влиянието на този провокиращ иновативна и предприемчива мисъл транзит.

Ключови думи за тази позиция: свобода, проучване, мъдрост, голямата картина, надежди и мечти.

Бъдете гъвкави, отворени и слушайте интуицията си!